nleucadaenfrdeitnoptroslessv
Verzend naar FacebookVerzend naar Google PlusVerzend naar Twitter

Het klimaat van de Costa Blanca

Costa Blanca kent een mediterraan klimaat dat garant staat voor veel zonovergoten dagen en overwegend aangename temperaturen. De bergen die de Costa Blanca omringen verhinderen vaak dat depressies en koudefronten de Costa Blanca kunnen bereiken. Dat zorgt er met name in de winterperiode voor dat het binnen de kustregio warmer blijft dan landinwaarts. Ook is de kans op regenachtige dagen hierdoor kleiner, omdat de Costa Blanca als het ware beschut ligt tegen het slechte weer. Het is dit klimaattype dat ervoor zorgt dat de Costa Blanca zo populair is als vakantiebestemming.

 


De stad Alicante gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de autonome regio Valencia. Alicante is een grote stad die na Valencia de grootste stad van de regio is. Het is een oude stad die in de derde eeuw voor Christus werd door de Cartagenen. Hoewel het een hele oude stad is is het oude centrum van Alicante niet heel erg groot. Wel zijn er nog enkele prachtige kerken en kastelen uit de middeleeuwen te vinden. Tevens zijn er enkele bijzonder musea te vinden waaronder een museum dat gewijd is aan kerststallen.
Alicante heeft een mooi mediterraan klimaat met zachte winters, warme aangename zomers en vele uren zon waardoor je van mei tot en met oktober volop kan zonbaden. Zelfs in december kan men nog genieten van temperaturen rond de 20 °C. De stad Alicante is omgeven door heuvels waardoor er een soort van microklimaat ontstaat en er het hele jaar weinig regen valt.

Omhoog