nleucadaenfrdeitnoptroslessv
Verzend naar FacebookVerzend naar Google PlusVerzend naar Twitter

Mooie BezienswaardighedenGuardemar


Benidorm Via het wandelgedeelte op de boulevard kom je in het oude gedeelte van Benidorm met gezellige kleine straatjes waar het, vooral buiten het hoogseizoen heerlijk wandelen is. (afstand 1 uur 45 min.)

Elche (Elx) Heeft het grootste palmenbos (Huerto del Cura) van Europa. (afstand 32 min.)

Lagune Torre Mata

Wandeling langs zoutmeren in natuurpark, langs uitgezet pad ong. 2 uur. Op weg van Guardamar naar Torrevieja, bij La Mata rechts, bij bord met vogeltje. (afstand 15 min.)

Zoutmuseum, Santa Pola Een heel aardige tentoonstelling over de geschiedenis van de zoutwinning, in een oude zoutmolen. Op maandag gesloten. Op weg naar Santa Pola, voorbij de permanente kermis, aan de rechter kant.  (afstand 26 min.)

 

 

El Recoral, Rojales (Quesada)

Natuurpark voor urbanisatie Lo Pepin, net voorbij Pino Golf/Finca´s Blick Dit is ´n park met vaste keukens waar men kan BBQ-en en picnic-en. Dit park wordt, zeker in het weekend en met Fiesta´s, zeer druk gebruikt. Er worden ook openlucht feesten gehouden. Als ze er toevallig zijn als u er bent moet u zeker gaan kijken en meedoen. Er is een wandelpad uitgezet met inheemse planten.  (afstand 8 min.)

Murcia Murcia is bekend vanwege zijn schitterende kathedraal.  (afstand 49 min.)

 

Binnenland

Een  dagtochtje richting Dolores, Catral, Albatera, Hondon, laat karakeristieke oude  lintbebouwing zien van eenvoudige huisjes. Iets verder het binnenland in, is het  meer bergachtig gebied, met droog landschap, een beetje à la het Amerikaanse  westen. Mooie dagtocht in het binnenland van Alicante, m.n. Guadelest, Alcoy,  Villajoyosa. Te zuiden van Murcia, richting Lorca ligt een mooi groot  natuurgebied, ´n dag kun je hier gemakkelijk doorbrengen en heerlijk wandelen of  fietsen. Boottochtje Vanuit Guardamar of Santa Pola kan men ´n dagtochtje naar  het eiland Tabarca maken. ´s Morgens met de boot heen en in de namiddag terug.  Lekker wandelen, eten en zwemmen.

 
VVV Elke plaats heeft een VVV, meestal in of vlak bij het gemeentehuis (Ajuntamiento). Daar kan men informatie over de betreffende gemeente krijgen. Vaak hebben ze ook ´n agenda met festiviteiten e.d. en info over aanwezige musea. Ook hebben ze vaak fietsroutes en wandelroutes


Volgende

Omhoog